لیست کامل جاهای دیدنی شهر آمل | جاذبه ها + تفریحات (عکس و آدرس)
فهرست عناوین
- 1 جاهای تفریحی شهر آمل (عکس + آدرس)
- 2 1. آبگرم استراباکو (استرابکوه)
- 3 2. پارک جنگلی هلومسر
- 4 3. دریاچه ساهون
- 5 4 . روستای بلیران
- 6 5 . آتشکده آمل
- 7 6 . موزه تاریخ آمل
- 8 7. مجموعه فرهنگی تاریخی کاسپین پارت
- 9 8 . پارک میرزا کوچک خان جنگلی
- 10 9 .مشهد میربزرگ
- 11 10 . پارک دهکده طلایی آمل
- 12 11. جنگل الیمستان
- 13 12 . دریاچه دوخواهر
- 14 13 . پل دوازده چشمه
- 15 14 . کتیبه شکل شاه
- 16 15 . آب معدنی لاریجان
- 17 16 . دشت و آبشار دریوک
- 18 17 . دشت آزو
- 19 18 . پل معلق آمل
- 20 19. برج هشتل آمل
- 21 20. روستای خوشواش
- 22 21 .حمام شاه عباسی آمل
- 23 22.روستای وانا
- 24 23.منطقه شکار ممنوع چلاو
- 25 24.روستای مون
- 26 25. روستای چمه بن چلاو
- 27 26.روستای تجن جار علیا
- 28 27.روستای پنجاب
- 29 28.روستای سنگچال
- 30 29.روستای سعدین کلا
- 31 30. پل قلابن
آمل یکی از شهرهای استان مازندران است که به دلیل تولید برنج و همجواری با کوه دماوند شهرت زیادی دارد. این شهر از قدیمیترین سکونتگاههای این منطقه به شمار میآید و گفته میشود پیش از ورود آریاییان، اقوامی در این خطه سکونت داشتند. آب و هوای آمل معتدل است و در تابستانها گرم و در زمستانها سرد و مرطوب میشود. آمل از سمت شمال به محمودآباد، از شمال شرقی به بابلسر، از شرق به بابل و از غرب به شهرستان نور محدود میشود. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی زیبایی ها و مکان های دیدنی آمل بپردازیم.
جاهای تفریحی شهر آمل (عکس + آدرس)
از آنجایی که این شهر توریستی محبوب دارای جاذبه های بسیار است، تصمیم داریم به تمامی انها از جنگل گرفته تا مکان های دیدنی آمل اشاره کاملی داشته باشیم. از جمله این جاهای تفریحی باید به موارد زیر اشاره کرد؛
1. آبگرم استراباکو (استرابکوه)
منطقه آبگرم استراباکو در جاده هراز، با فاصله ۱۱۰ کیلومتری تهران و ۵۵ کیلومتری آمل واقع شده و در محلی به نام قلابن قرار دارد. این منطقه شامل چهار چشمه آبگرم معدنی است که از دل کوه سرازیر میجوشد و پس از چند متر به رودخانه هراز میریزد. آبگرم استراباکو با حرارت ۳۴ درجه سانتیگراد، از پای کوه جوشیده و پس از جمع شدن در دو استخر تقریباً بزرگ، به داخل رودخانه میریزد و میزان آبدهی آن تقریباً چهار اینچ در ثانیه است.
حدود ۱۶۰ سال پیش، در محل چشمه قلابن (استراباکو)، فردی دو استخر شنا مخصوص آقایان و بانوان احداث کرده است که امروزه نیز توسط نوادگانش اداره میشود و در تابستان با مبلغی کم، از اهالی محل و توریستهایی معدود میزبانی میکند. دسترسی به این منطقه از طریق پلی قدیمی بر آبی خروشان هراز و پنج دقیقه پیادهروی در راهی مالرو زیر صخرههای البرز سترگ، در خنکای سایه درختان وحشی با سمفونی دلنشین پرندگان و آوای رود امکانپذیر است.
قدمت آبگرم استراباکو : بیش از 10 سال
برای پیدا کردن آدرس دقیق آبگرم استراباکو روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
2. پارک جنگلی هلومسر
پارک جنگلی هلومسر آمل در ابتدای مسیر جاده آمل به امامزاده عبدالله واقع شده است. با مساحت ۶۷ هکتار، این پارک یکی از بزرگترین مراکز تفریحی و گردشگری استان مازندران میباشد. در حال حاضر، فراهم کردن امکانات رفاهی و تفریحی در این پارک در چند مرحله انجام میشود. در مرحله اول، که به مساحت ۲۷ هکتار از پارک اختصاص دارد، اقداماتی همچون نصب سرویسهای بهداشتی، آلاچیقها، سطلهای جمعآوری زباله، کافیشاپ، نمازخانه و وسایل بازی کودکان انجام شده است. با انتخاب پارک جنگلی هلومسر آمل به عنوان منطقه نمونه گردشگری، این مرکز تفریحی و گردشگری به مرحله رشد و پیشرفت خود ادامه میدهد.
پارک جنگلی هلومسر بزرگترین مرکز تفریحی و گردشگری مازندران است.
برای پیدا کردن آدرس دقیق پارک جنگلی هلومسر روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
3. دریاچه ساهون
از دیگر انواع جاذبه های گردشگری آمل که در فصل بهار و تابستان بسیار دیدنی و خیره کننده است، می توان به دریاچه ساهون اشاره کرد، که در دامنه های جنوب غربی قله دماوند واقع شده و نزدیک به روستای نوا می باشد. این دریاچه دارای ارتفاعی بیش از 3000 متر است که تا نیم قرن پیش پر از آب بوده، ولی به مرور زمان در اثر دخالت های انسانی با کمبود آب مواجه شده است.
بهترین زمان بازدید از دریاچه ساهون : بهار و تابستان
برای پیدا کردن آدرس دقیق دریاچه ساهون روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
4 . روستای بلیران
اگر از جادهی قدیمی بابل به آمل سفر کنید، در فاصلهی چند کیلومتری از آمل، به یک جادهی زیبا و بکر به سمت جنگل و کوه میرسید. هر پیچی که این جاده برمیخورد، زیباییهای جدیدی را برایتان فراهم میکند و شما را وارد دنیایی متفاوت میکند. در یک سوی این جاده، کوهستان و جنگلی با دیدنیهای فراوان قرار دارد و در سوی دیگر، شالیزارها، مزارع و باغاتی که چشم هر بینندهای را نوازش میدهد قرار دارند. پس از گذراندن این مسیر، به روستای زیبای بلیران میرسید که در دل جنگل قرار دارد و از آمل به فاصلهی ۱۵ کیلومتری قرار دارد. این روستا از سوی شمال به روستای کمدره، از سوی جنوب به جنگلهای سرفراز شمال و کوه چلا، از سوی شرق به جنگلهای سرسبز و پوشیده از درختان و رودخانه، و از سوی غرب به جنگل و کوه متصل میشود.
برای پیدا کردن آدرس دقیق روستای بلیران روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
5 . آتشکده آمل
آتشکده آمل، یک بنای تاریخی باستانی است که در دوران ساسانیان و پیش از ظهور اسلام ساخته شده است. این آتشکده چهار گوش با برج مخروطی در بالای آن دارد و روی دیوارهایش نیز تزئینات مختلفی قرار دارد. در سال ۱۳۵۴، آتشکده آمل به فهرست آثار ملی ایران اضافه شد و در سال ۱۳۹۱ توسط سازمان میراث فرهنگی کشور مرمت و بازسازی شد.
برای پیدا کردن آدرس دقیق آتشکده آمل روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
6 . موزه تاریخ آمل
یکی از جاذبه های تماشایی و تاریخی آمل ، موزه تاریخ این شهر است که در ابتدا برای اداره مالیات ( دارایی) ساخته شده در سال ۱۳۸۷ بعد از انتقال دارایی به ساختمان جدید، این ساختمان توسط سازمان میراث فرهنگی به موزه تبدیل شد. این موزه دارای آثار تاریخی و قدیمی از دوران قاجار و پهلوی است و برای افرادی که به گذشته های دیرین علاقمند هستند بسیار هیجان انگیز خواهد بود. جالب است بدانید سکه هایی که از دوران باستان همچون دوران ساسانی و سلوکی باقی مانده است در این موزه نگهداری می شود.
آثار قدیمی برجای مانده در موزه تاریخ آمل مربوط به دوران زیر است؛
- قاجار
- پهلوی
- ساسانی
- سلوکی
برای پیدا کردن آدرس دقیق موزه تاریخ آمل روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
7. مجموعه فرهنگی تاریخی کاسپین پارت
خانه عبادی یکی از بناهای قدیمی شهرستان آمل است که پس از مرمت و بازسازی، تصمیم گرفته شده تا در آن مجموعهای فرهنگی تاریخی با نام کاسپین پارت افتتاح شود. خانه عبادی در دوران حکومت پهلوی اول ساخته شد و در سال ۱۳۸۵ به فهرست آثار ملی ایران افزوده شد. مجموعه فرهنگی تاریخی کاسپین پارت آمل، یک موزه است که تنوعی از صنایع دستی جذاب و دیدنی، میراث فرهنگی و غیره را در خود جای داده است. این موزه در فصل بهار و تابستان، میزبان گردشگران و جشن های بسیاری میباشد.
بهترین زمان بازدید از مجموعه فرهنگی تاریخی کاسپین : بهار و تابستان
برای پیدا کردن آدرس دقیق مجموعه فرهنگی تاریخی کاسپین روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
8 . پارک میرزا کوچک خان جنگلی
پارک میرزا کوچک خان جنگلی زیبا و چشم نواز با وسعت ۴۴۰ هکتار در کیلومتر ۱۸ جاده آمل به تهران واقع شده است و زیباترین ویو و چشم انداز را برای توریستان و مسافران ایجاد می کند. پارک جنگلی میرزا کوچک خان جنگلی، با داشتن جنگل های انبوه در کنار جاده زیبایی چشمگیری را از آن خود کرده است.
جالب است بدانید این پارک دومین پارک جنگلی بزرگ واقع در استان مازندران است و همواره مورد توجه گردشگران، مسافران و توریستان در سرار کشور واقع شده است. این پارک دارای امکاناتی همچون تفرجگاه آلاچیق، سرویس بهداشتی ،اجاق، میز، آب آشامیدنی، رستوران ، سکوی چادر و حتی قهوه خانه است که سفری دل انگیز را برای مسافران مهیا سازد. از جاذبه های خیره کننده این پارک میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛
- جنگل انبوه
- آبشار ماهان
- هزار پله
- چشمه آب سرد
- درختان کهن و قدیمی
اولین و معروف ترین پارک آمل ، پارک میرزا کوچک خان جنگلی است.
برای پیدا کردن آدرس دقیق پارک میرزا کوچک خان جنگلی روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
9 .مشهد میربزرگ
عمارت میر بزرگ، یکی از شاهکارهای معماری دوران صفویه است و بنایی زیبا با تزئینات ظریف و شکیل محسوب میشود. در بالای عمارت، حوضی کوچک وجود دارد که در گذشته به عنوان محل درس و مطالعه طلبهها مورد استفاده قرار میگرفت. این بنا در سال 1310 به فهرست آثار ملی ایران افزوده شد و امروزه نیز یکی از باارزشترین بناهای تاریخی شهر آمل است.
برای پیدا کردن آدرس دقیق عمارت میر بزرگ روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
10 . پارک دهکده طلایی آمل
پارک دهکده طلایی آمل، یک پارک داخل شهری است که به عنوان بزرگترین پارک این استان شناخته میشود. این پارک زیبا و محبوب در سال ۱۳۷۲ ساخته شده است و دارای وسعتی فراوان است. از پل میر بزرگ شروع شده و تا پارک نارنجستان آمل ادامه مییابد. رود هراز از کنار این پارک عبور میکند و در انتها به پل معلق آمل و پل دوازده چشمه آمل میرسد که در نزدیکی این پارک قرار دارند.
11. جنگل الیمستان
جنگل الیمستان آمل با منظرهای زیبا و قله دماوند در ورودی خود، هر گردشگری را جذب میکند. با وارد شدن به جنگل، چشم اندازهای شگفتانگیز دیگری که حیرت آور هستند، شما را مبهوت میکنند. درختان بیشمار و انبوه این جنگل همچنین جذابیت خاص خود را دارند. گیاهی به نام «الیما» در دل جنگل الیمستان آمل و در فصل بهار (بیشتر اردیبهشت ماه) میروید که خواص دارویی و کاربردهای زیادی دارد. این گیاه به پیازچه شباهت زیادی دارد که محلیها برای پخت خورشت، گیاه الیما را مورد استفاده قرار میدهند.
نام گیاه جنگل الیمستان : الیما
فصل رویش گیاه الیما :اردیبهشت ماه
12 . دریاچه دوخواهر
دریاچه دوخواهران یک جاذبه گردشگری در بخش لاریجان آمل است. این دریاچه در دسترسی نزدیک به مجموعه قلل دوخواهران و در دامنههای غربی قله دماوند قرار دارد. ارتفاع ۳۸۸۰ متری و دمای بسیار پایین آب دریاچه از ذوب برفها و یخچالها تأمین میشود. به دلیل عمق کم دریاچه، شنا در آن توصیه نمیشود. برای رسیدن به دوخواهران، باید از مسیر هراز شروع کرده و از راه پنجاب به سمت روستاهای پنجاب، سوا، کلری و دیوران حرکت کنید. سپس از روی پل در دشت دریوک قدم بگذارید و در جنوب قله لهرا، دریاچه دوخواهران را خواهید دید.
13 . پل دوازده چشمه
پل دوازده چشمه به عنوان یک بنا از دوره صفوی شناخته میشود. این پل در مرکز شهر آمل، در ابتدای خیابان سبزه میدان و روی رود هراز قرار دارد. بازسازی کامل شده در دوران قاجار، این پل دو بخش شرقی و غربی شهر را به هم متصل میکند. طول پل ۱۰۷ متر، عرض آن با احتساب جانپناه ۷/۸ متر و ارتفاع آن ۵/۷ متر است. پل دوازده چشمه با داشتن ۱۲ طاق و دهنه، به نیت دوازده معصوم ساخته شده است. هر طاق بر پایههای استوار شده است و ارتفاع آخرین نقطه طاقهای قوسی تا سطح رودخانه حدود ۷ متر است. فاصله بین هر پایه ۶ متر است و در جنوب پل دارای سیل برگردان است. به دلیل اهمیت و تاریخی بودن آن، پل دوازده چشمه یکی از معتبرترین پلهای تاریخی مازندران محسوب میشود.
14 . کتیبه شکل شاه
کتیبه شکل شاه آمل، این اثر زیبا و پنهان در ارتفاعات البرز واقع شده و در فاصله 60 کیلومتری جنوب آمل قرار دارد. ساخته شده بر روی صخرهای در جاده تاریخی هراز، به دستور ناصرالدین شاه قاجار، با شکلی که شباهت به او و برخی از ملازمانش دارد. این اثر در تاریخ 1295 هجری قمری حجاری شده است و در نزدیکی چشمه آب معدنی استراباکو قرار دارد. کتیبه شکل شاه درون کوه قرار گرفته و یک اثر مشابه آن در تنگه واشی وجود دارد که تصویر فتحعلی شاه قاجار را نمایش میدهد. رکن الاسفار نیز از معاصران ناصرالدین شاه است که هر دو اثر و هر دو پادشاه را دیده است و دیدگاه مشابهی درباره آنها دارد.
15 . آب معدنی لاریجان
روستای ییلاقی واقع در دامنه قله دماوند، یک روستای زیبا و دارای آب و هوای خوش آب است. برای دسترسی به این روستا، بعد از طی کردن 65 کیلومتر از جاده توریستی هراز که آمل را به تهران متصل میکند، در محل گزنک، مرکز بخش لاریجان، از راه اصلی جدا میشود و در مسیری کوهستانی و آسفالته به سمت غرب ادامه مییابد و پس از عبور از روستای ییلاقی گزانه، به روستای آبگرم میرسد. آبگرم این روستا دارای آبهای گرم معدنی با حرارتی تقریباً ۶۲ درجه و غنی از مواد گوگردی است، که برای درمان بیماریهای پوستی، دردهای استخوان و مفاصل، و روماتیسم مفید است.
16 . دشت و آبشار دریوک
نمارستاق روستایی است کوهستانی که در کوهپایه دماوند قرار گرفته است یک رودخانه به نام نمار درست از وسط روستا رد میشود. این روستا را با دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم میکند که «نسم» و «خرتو» نام دارند. نمارستاق دارای دیدنیهای متنوع و فراوان است. از امامزادههای کوچک و باستانی مانند امامزاده عبدالله، امامزاده عبدالمناف و عبدالمطلب، شیخ حسن یعقوب و تی تی فاطمه تا جاذبههای طبیعی بینظیر از جمله دشت نمارستاق، دریاچه دریوک و آبشار دریوک، همه در این منطقه قرار دارند.
17 . دشت آزو
دشت آزو در استان مازندران، بخش لاریجان و در ارتفاعات رشتهکوه البرز واقع شده است. این دشت یکی از جاذبههای دیدنی و معروف آمل است و در نزدیکی روستای نوا قرار دارد. با فاصله حدود ۸۵ کیلومتر تا مرکز شهر آمل و ۱۲۰ کیلومتر تا تهران، دشت آزو با مناظر سبز و زیباشناخته میشود. برای رسیدن به این دشت، گردشگران میتوانند با حدود یک ساعت پیادهروی از روستای نوا به دشت آزو دست یابند. دشت آزو با مساحت تقریبی ۳۵ هکتار و در ارتفاعی حدود ۲۶۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد. مسیر دسترسی به این دشت حدود ۲ کیلومتر است و از روستای نوا عبور میکند، که به صورت پیادهروی و از کنار رودخانه انجام میشود.
18 . پل معلق آمل
پل معلق آمل یا پل فلزی، نزدیک پل دوازده چشمه قرار دارد. این پل معلق از دو پل معلق یکسان تشکیل شده و به عنوان یکی از اولین و بزرگترین پلهای فلزی در ایران شناخته میشود. نام پل معلق به دلیل داشتن کمانهایی که در صورت تخریب پایههای زیرین، پل را نگه داشته، به این پل داده شده است. این پل توسط مهندسان آلمانی ساخته شده، اما ساختار آن به شیوه ای معماری ایرانی طراحی شده است. در سال ۱۳۵۳، با شماره ثبت ۱۵۲۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است.
19. برج هشتل آمل
برج هشتل در روستای هشتل نزدیک آمل واقع شده است. این برج شامل مجموعهای از ۵ برج عظیم آرامگاهی است که در شکل یک مثلث طراحی و قرار داده شدهاند. یکی از برجها بزرگترین آنهاست و متعلق به سردار میر قوام الدین مرعشی، سرسلسله مرعشیان است. این برج در سال ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۳۵۱ به عنوان یکی از آثار ملی کشور ثبت شده است. نشان میدهد که این بنا اهمیت تاریخی و زیبایی شناختی دارد. همچنین در سال ۱۳۱۰ نیز این اثر به ثبت ملی رسیده است. این بنا تقریباً ۸۰۰ سال قدمت دارد و تاریخ بنا به حدود سال ۷۹۵ هجری قمری برمیگردد.
20. روستای خوشواش
خوشواش، روستایی کوهستانی در ارتفاعات رشته کوه البرز است که در ارتفاع ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ متری از سطح دریا و ۲۲ کیلومتری شهر آمل قرار دارد. این روستا در دهستان بالاخیابان لیتکو از توابع بخش مرکزی شهرستان آمل قرار گرفته است. روستای خشواش سه محله دارد. “بائس محله” در غرب روستا با بافتی قدیمی قرار دارد. “آمل محله” در مرکز روستا قرار دارد و اکثر جمعیت آن اهل آمل هستند. “چندر محله” نیز در شرق خشواش واقع شده و بیشتر ساکنان آن به کشاورزی و دامداری مشغول هستند.
نام محله های روستای خشواش:
- بائس محله
- آمل محله
- چندر محله
21 .حمام شاه عباسی آمل
حمام شاه عباسی با معماری قاجاریه، یکی از آثار تاریخی آمل است. این حمام در روستای آبگرم قرار دارد و در سال ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۳۴۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است. آب ورودی حمام از آبگرم طبیعی رشته کوه البرز میباشد. حمام شاه عباسی دارای ساختاری با گنبدی خزانه ای است و دو ورودی جداگانه برای مردان و زنان دارد. این حمام به علت خواص درمانی در برابر بیماریهای پوستی، رماتیسم مفصلی و خشکی مفاصل، همچنان فعال است.
از جمله خواص درمانی :
- بیماریهای پوستی
- رماتیسم مفصلی
- خشکی مفاصل
22.روستای وانا
جاده پرپیچ و خم هراز به روستای وانا، در بخش لاریجان شهرستان آمل واقع شده است. وانا در فاصله ۶۵ کیلومتری از آمل و ۸۵ کیلومتری از تهران قرار دارد و در کنار رودخانه هراز قرار گرفته است. رودخانه هراز قدمتی قرنها دارد و آبش بیمنت به مردم منطقه فراهم میکند و در چهار فصل سال تصاویر زیبایی از طبیعت سرسبز و زیبا ایجاد میکند. روستای وانا از نظر تاریخی قدمتی چند صد ساله دارد و آثار و کتیبههای موجود در آن شاهد تاریخگری این منطقه هستند. شکل شاه وانا نیز در حاشیه رودخانه هراز جاودانه شده است. همچنین، در این روستا یک امامزاده قدیمی نیز وجود دارد.
23.منطقه شکار ممنوع چلاو
این منطقه با نام قدیمی “چهل آب” شناخته میشده و به مرور زمان به “چلاو” تغییر نام داده است. حدود ۱۵۰۰۰ هکتار از این منطقه زیبا تحت حفاظت سازمان محیط زیست آمل قرار دارد و به مدت ۵ سال منطقه شکار ممنوع اعلام شده است. ارتفاع این منطقه حدوداً از ۸۰۰ تا ۳۲۰۰ متر از سطح دریا متغیر است.
نام قدیمی منطقه شکار ممنوع چلاو: چهل آب
24.روستای مون
روستای مون در فاصله ۷۵ کیلومتری شهر آمل و ۴ کیلومتری مرکز بخش گزنک قرار دارد. این روستا از شمال به روستای گرموال، از جنوب به روستای اسک، از شرق به روستای گیلاس و از غرب به روستای گرنا محدود میشود. با ارتفاعی بالغ بر ۱۷۵۰ متر از سطح دریا، روستای مون یک مقصد زیبا و دیدنی است. روستای مون دارای پیشینه زیادی بوده که نشانه آن وجود غار و دخمه های سنگی که از دوران قبل از اسلام است و یکی دیگر از بناهای قدیمی پل سنگی مون است که بر فراز رودخانه هراز جهت رفت و آمد تجار از شمال به تهران ایجاد شده است.
25. روستای چمه بن چلاو
دهستان چلاو، در ۲۵کیلومتری آمل در استان مازندران است. چلاو، منطقهای بارانی با چشمههای فراوان است. نامگذاری چلاو به دلیل وجود چهل چشمه آب در این منطقه انجام شده است. در تاریخ طبرستان، چلاو با نام شلات ثبت شده است و شلات به معنای باران زیاد است. این نام در طول زمان به چلاو تغییر کرده است. به هر حال، زیبایی طبیعت این ییلاق بهشتی جذاب است، همچنین وجود آبادیهای فراوان نیز از جذابیت این منطقه شاهد است.
26.روستای تجن جار علیا
تجن جار علیا، در ضلع غربی آمل و به سمت چمستان نور قرار گرفته است. جمعیت تجن جار 575 خانوار و حدود 1875 نفر است. اقتصاد روستا بیشتر بر کشاورزی، دامپروری و باغداری تمرکز دارد. مردم این روستا ارادت خاصی به اهل بیت دارند و در دوران دفاع مقدس 16 شهید را به انقلاب اسلامی تقدیم کردند.
27.روستای پنجاب
روستای پنجاب، تابعی از لاریجان و در فاصله 50 کیلومتری شهر آمل قرار دارد. این روستا در مسیر جاده هراز قرار گرفته است و از تأثیر کوهستانی کوه های سر به فلک کشیده اخری و دایلی بهره میبرد. محصولات کشاورزی متنوعی مانند سیب، گیلاس، هلو، البالو، زردآلو، گردو، انار، شاتوت، انگور و انجیر در این روستا تولید میشود. جمعیت پنجاب حدوداً 60 خانواده است و مهماننوازی و خون گرمی مردم این روستا شهرت دارد.
28.روستای سنگچال
روستای سنگچال در همسایه با روستای فیلبند قرار دارد. روستای مرتفع گت کلا نیز در نزدیکی شمال شرقی سنگچال و فاصله آن تنها ۲٫۵ کیلومتر است. از سنگچال به فیلبند تنها فاصلهای حدود ۱۴ کیلومتر وجود دارد و پیمودن این مسیر با اتومبیل تنها کمتر از ۱۰ دقیقه طول میکشد. در جهت غربی سنگچال، الیمستان و جاده هراز و شهر تهران نیز واقع شده و فاصله آن تقریباً ۱۶۰ کیلومتر است. روستای سنگچال در فاصله ۴۶ کیلومتری جنوب شرقی شهر آمل واقع شده است و تابعی از شهرستان سرسبز آمل در دهستان چلاو است. بهترین زمان سفر به سنگچال در تابستان بسیار با صفا است.
29.روستای سعدین کلا
روستای سعدین در منطقهای جلگهای واقع شده و دارای آب و هوای معتدل و مرطوب است. از نظر جغرافیایی، سعدین کلا به سیاه کلا در شمال، جعفرآباد در جنوب، نوکلا در شرق و فیشه محله در غرب محدود میشود. مردم این روستا به باغداری، گل کاری، دامداری و مرغداری مشغول هستند.
30. پل قلابن
پل قلابن، یک بنا تاریخی در شهر آمل است که در دوره قاجار ساخته شده است و به عنوان یک جاذبه گردشگری مهم در آمل شناخته میشود. این پل در مسیر کاروان رو به آمل، نزدیک روستای بایجان و کنار رودخانه هراز قرار دارد و به عقیده باستان شناسان، مربوط به دوران قاجار است. امروزه تنها بخش کوچکی از دو پایه پل بر روی صخره های کناری رودخانه باقی مانده است. در ساخت این پل از تختهسنگهای برشخورده و ملات ساروج استفاده شده است. شهر آمل به عنوان یک شهر تاریخی با جاذبههای گردشگری بسیار درون خود مشهور است.
قدمت دوره پل قلابن آمل: دوره قاجار