روستای زرگر آمل کجاست | آدرس دقیق + جاهای دیدنی اطراف + گالری عکس
فهرست عناوین
روستاها به عنوان قسمتهای اساسی و ضروری از چشمههای فرهنگی و اجتماعی هر جامعه در نگاه انسانشناسی اجتماعی تلقی میشوند. این نقش مهم روستاها در حفظ و نگهداری ارزشها، رسوخ و تداوم فرهنگ محلی و ارتباطات انسانی از جمله عواملی است که باعث بقای آنها در برابر تغییرات و تحولات زمانی و اجتماعی میشود.یکی از روستاهایی که از این نظر بسیار جالب است، روستای “زرگر” در نزدیک شهر آمل است. روستای زرگر، یکی از روستاهای قدیمی و سنتی در استان مازندران واقع شده و برخورداری از فرهنگ، آداب و رسوم منحصر به فردی است که نشاندهنده یک سبک زندگی متمایز است.در این مقاله با روستای زرگر آمل بیشتر آشنا می شویم.
روستای زرگر آمل کجاست؟
روستای زَرگَر، یکی از نقاط استان مازندران در کشور ایران است. روستای زرگر، مرکز بخش لالهآباد در شهرستان بابل میباشد و در مسیر جاده آمل قرار گرفته است.
فاصله زرگر تا بابل چقدر است؟
فاصله زرگر تا بابل حدود ۸ کیلومتر است.
معرفی روستای زرگر بابل
اهالی زَرگَر، از اصل و نسب طبری هستند و به زبان محلی مازندرانی صحبت میکنند.در سال ۱۳۸۵ خورشیدی، در روستای زرگر، فاز اول جادهای به عرض ۲۵ متر و بلوارسازی جاده اصلی زَرگَر به سمت دریا انجام شد. از شخصیتهای برجسته روستای زرگر، میتوان آیتالله شیخ محمد بن کرمعلی زرگرمحلهای را نام برد، که یکی از علمای شیعه است.مساحت فضای سبز روستای زرگر، حدود پانزده هزار و صد و پنجاه متر مربع است.
جمعیت روستای زرگر :
بر اساس آمار سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت شهر زَرگَر حدود ۳٬۹۹۱ نفر بوده است.
تاریخچه روستای زرگر آمل
در سال ۱۳۳۱ قمری/۱۲۹۱ خورشیدی، با حمایت معنوی و مادی دولت روسیه، در زرگرمحله دبستانی به نام “دبستان پسرانه بارفروش” تأسیس شد. در این مدرسه، زبان روسی به عنوان یکی از دروس اصلی تدریس میشد و آقا حسن بادکوبهای به عنوان مدیر و آقاسیدهاشم معلم به عنوان نظامت فعالیت میکردند. با آغاز جنگ جهانی اول و درگیریهای روسیه، این دبستان در سال ۱۳۳۵ قمری/۱۲۹۵ خورشیدی تعطیل شد. آیتالله شیخمحمدبنکرمعلی زرگرمحلهای بارفروشی از علمای شیعه این روستا است.در دوران باستان، استان مازندران پیش از اسلام به عنوان تپورستان شناخته میشد که نام آن از قوم تپوری گرفته شده بود.
پس از اسلام، این قوم به نام طبری شناخته شدند و سرزمینشان طبرستان نامیده شد. نخستین سکنه باستانی مازندران را مورخان به آماردها بازمیدانستند و این آماردها در منطقه از آمل تا تنکابن و تپورها از آمل تا گرگان سکونت داشتند. در عصر هخامنشیان، قومهای تپوری، آمارد، آناریاکه و کادوسی در کرانه جنوبی دریای مازندران سکونت داشتند. مورخان نیز این آماردها را به مردمان داهه، سکایی و پارسی نسبت دادهاند.در سال ۱۷۶ ق.م، فرهاد اول اشکانی قوم آمارد را به ناحیه خوار منتقل کرد و تپوریها تمام ناحیه مازندران را تصرف کردند و ولایت را به نام تپورستان نامیدند.
جاهای دیدنی اطراف روستای زرگر آمل
- پارک دهکده طلایی آمل (آدرس دقیق روی نقشه)
- غارهای دستکند آمل (آدرس دقیق روی نقشه)
- جنگل الیمستان (آدرس دقیق روی نقشه)
- دریاچه ساهون (آدرس دقیق روی نقشه)
- آتشکده آمل (آدرس دقیق روی نقشه)
- پل دوازده چشمه (آدرس دقیق روی نقشه)
- موزه تاریخ آمل (آدرس دقیق روی نقشه)
- مجموعه فرهنگی تاریخی کاسپین پارت (آدرس دقیق روی نقشه)
- آبشار شاهاندشت (آدرس دقیق روی نقشه)
- پل معلق آمل (آدرس دقیق روی نقشه)
- آبشار قو و آبشار سنگ درکا (آدرس دقیق روی نقشه)
- دریاچه سد لار (آدرس دقیق روی نقشه)
- روستای فیلبند (آدرس دقیق روی نقشه)
- هفت آبشار (هفت آبشار تیرکن) (آدرس دقیق روی نقشه)
- موزه بابل (آدرس دقیق روی نقشه)
- موزه ننه مکرمه (آدرس دقیق روی نقشه)
گالری عکس جاهای دیدنی اطراف زرگر