روستای بلیران کجاست | جاذبه های دیدنی + آدرس دقیق و عکس
فهرست عناوین
- 1 روستای بلیران آمل کجاست ؟
- 2 موقعیت جغرافیای روستای بلیران
- 3 جمعیت و مشاغل مردمان روستای بلیران
- 4 معماری خانه های روستای بلیران
- 5 آثار باستانی روستای بلیران
- 6 صنایع دستی و غذاهای محلی بلیران
- 7 جاذبه های دیدنی روستای بلیران
- 8 رودخانه گرمارود
- 9 چشمه آب گرم بلیران
- 10 جنگل های بلیران
- 11 جنگل الیمستان
- 12 مکان های تفریحی اطراف روستای بلیران
روستای بلیران در دشت سر آمل واقع شده و بافت قدیمی و نوستالژیک خود را حفظ کرده است. این روستا معماری سنتی وارثان ارزشمندی دارد و در محیطی با طبیعت منحصر به فرد و بکر قرار دارد.
روستای بلیران آمل کجاست ؟
فاصله روستای بلیران از استان تهران حدود 198 کیلومتر و از شهرستان آمل تقریباً 20 کیلومتر است. برای رسیدن به این روستا، در ابتدا باید از جاده هراز به سمت آمل حرکت کنید و وارد جاده قدیم آمل به بابل شوید. در طول این مسیر، در سمت راست جاده، تابلوی دانشگاه علوم و تحقیقات آزاد اسلامی آیتالله آملی را خواهید مشاهده که نشانگر مسیر صحیح به روستای بلیران است. جاده ای که به این روستا منتهی میشود، بسیار زیبا و دیدنی است. در طول این مسیر، از مناطقی مانند روستای فیروزکلا، روستای پاشاکلا و روستای کیمره عبور خواهید کرد و در نهایت به روستای زیبای بلیران خواهید رسید.
- لوکیشن روستای بلیران: استان مازندران، در منطقه دشت سر شهرستان آمل
- مسافت روستای بلیران تا آمل : 20 کیلومتر
- مسافت روستای بلیران تا تهران : 198 کیلومتر
موقعیت جغرافیای روستای بلیران
به لحاظ موقعیت جغرافیایی، این روستا از شمال به روستای کمدره، از شرق به رودخانهای پرآب و جنگلهای سرسبز، از غرب به کوه و جنگلهای زیبا و از جنوب به کوه چلاو و جنگلهای پهناور محدود میشود. احاطه شدن این روستا توسط مناطق جنگلی و سرسبز، جذابیت طبیعی و گردشگری آن را بالا برده است.
جمعیت و مشاغل مردمان روستای بلیران
بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت بلیران تنها ۱۴۰ نفر و ۵۰ خانواده است که بیشتر به دامپروری، کشاورزی و تولید صنایع دستی مشغول هستند.
فعالیت اقتصادی اصلی روستای بلیران:
- دامپروری
- کشاورزی
معماری خانه های روستای بلیران
خانههای قدیمی روستا جزو مواردی هستند که توجه و علاقه زیادی را به خود جلب کردهاند. دلیل این توجه، قابلیت بررسی و شناخت تاریخ و ارثیه درون آنها و همچنین احساس مثبتی که از تمام اجزای آنها به دست میآید است. خیلی از خانههای این روستا در گذشته به شکل خانهباغ بودهاند و خانههایی با استفاده از فضاهای مسکونی در مجاورت سایر فضاها ساخته میشدهاند. ساکنین این روستا فضاهایی را در داخل خانه خود ایجاد کردهاند تا برای نگهداری از مرغ، خروس، گاو، گوسفند، اردک و مرغابی بهرهبرداری کنند. همچنین در برخی از خانهها فضایی جداگانه به عنوان انبار خرمن در نظر گرفته شده است. معمولاً اتاق ورودی اولین فضایی است که در هر خانه قرار میگیرد و اتاقهای دیگر براساس نیازها شکل میگیرند.
آثار باستانی روستای بلیران
در روستای زیبای بلیران، آثار باستانی دوره قبل از اسلام به تازگی کشف شده و در موزه نگهداری میشوند. این منطقه حدود سی هزار سال قبل به جمعآوری غذا و شکار با استفاده از ابزارها آشنا بوده است. جذابیت بلیران از مناظر طبیعی، ییلاقها و مراتع سرسبز آن ناشی میشود که طبیعتگردانان و گردشگران را به خود جذب کرده است.
از قلعه های دیدنی روستای بلیران میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛
- قلعه هلیا
- قلعه اردشیرون
- تپه قلعه تسکا سرا
- قلعه خشت سی چشمه
صنایع دستی و غذاهای محلی بلیران
روستای بلیران به عنوان یک مقصد گردشگری، علاوه بر طبیعت زیبا و مناطق توریستی، دارای هنر و صنایع دستی منحصر به فرد است. هنرمندان این روستا ظروف چوبی، ترشی، مربا و شیرینیجات محلی تولید میکنند که نشان از ذوق و هنر مردم محلی است. این محصولات عمدتاً به عنوان سوغاتی تهیه میشوند و توسط گردشگران خریداری میشوند.
جاذبه های دیدنی روستای بلیران
رودخانه گرمارود
رودخانه گرمارود یا رودخانه گرمارو، از جاذبههای دیدنی آمل و روستای بلیران است. این رودخانه با طولی حدود 50 کیلومتر از ارتفاعات شمالی رشته کوههای البرز سرچشمه گرفته و به روستای بلیران میرسد. بستر آن پر از شن و سنگهای قلوه سنگ است و تشکیل حوضچههای طبیعی را در طول مسیر رودخانه بهخصوص در تابستان فراهم میکند. در نزدیکی روستای بلیران، دو چشمه آب معدنی به نامهای لالهزار و گرو قرار دارند که به دلیل حاوی املاح معدنی، برای درمان بیماریهای مختلف مفید هستند. چشمه معدنی لالهزار در سمت چپ رودخانه واقع شده و آب گرم و فیروزهای آن وارد رودخانه گرمارود میشود.
بیشتر بخوانید : معرفی 9 آبشار تفریحی شهر آمل | آدرس + عکس
فاصله رودخانه گرمارود از رشته کوههای البرز : 50 کیلومتر
چشمه آب گرم بلیران
چشمه آب گرم بلیران، جاذبهای محبوب در آمل است و به عنوان درمانگاهی برای بیماریهای مختلف شناخته میشود. این چشمه با دارا بودن مواد و املاح معدنی غنی، به خصوص درمان بیماریهای پوستی و روماتیسمی مؤثر است. چشمه آب گرم بلیران یکی از کمیابترین منابع آب گرم در ایران است و تفاهماتی بین ایران و ایتالیا برای توسعه آن انجام شده است. پیش بینی میشود که این چشمه سالانه حدود یک میلیون گردشگر را جذب کند و امکانات تفریحی مانند پیست سوارکاری، دوچرخهسواری و اقامتگاهها در اطراف آن ایجاد خواهند شد.
برای دسترسی به آدرس دقیق چشمه آب گرم بلیران روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
آدرس چشمه آبگرم بلیران: روستای بلیران در بخش سردشت آمل و در جاده قدیم آمل-بابل
جنگل های بلیران
روستای بلیران درون جنگلی های بلیران بسیار زیبا و منحصر به فرد قرار دارد که در هر فصلی از سال زیباییهای خاص خود را به نمایش میگذارد. پاییز با ترکیب رنگارنگ درختان و گیاهان، منظرهای چشم نواز را به ارمغان میآورد و زمستان نیز جذابیت خاصی دارد. اما برای استفاده از چشمههای آب گرم و معدنی بلیران، بهار و تابستان بهترین فصول هستند.
برای دسترسی به آدرس دقیق جنگل بلیران روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
- زیباترین فصل بازدید از جنگل بلیران : زمستان
- بهترین زمان استفاده از چشمه های آبگرم و معدنی بلیران : بهار و تابستان
جنگل الیمستان
پارک جنگلی الیمستان در اطراف روستای بلیران و شهر آمل، با طبیعت خیره کننده و گونه های گیاهی و جانوری منحصر به فرد، توجه گردشگران و عکاسان را به خود جلب کرده است. جنگل الیمستان با درختان بلند و گونه های گیاهی نادر، به همراه مراتع سبز و زیبا، منظره ای بینظیر ایجاد میکند. این جنگل در ارتفاع بالا قرار گرفته است که دمای پایینی را به همراه دارد. همچنین وجود چشمههای معدنی، پوشش گیاهی زیبا و رودخانههای زلال، آن را به یکی از مقاصد محبوب برای بازدید در آمل تبدیل کرده است.
برای دسترسی به آدرس دقیق جنگل الیمستان روی لینک گوگل مپ کلیک کنید.
آدرس جنگل الیمستان: کیلومتر ۲۰ جاده هراز در نزدیکی روستایی به نام الیمستان